Enviat per: xalujas | 01/11/2018

Test Salomon S/LAB ULTRA

En aquesta entrada us parlaré de les meves sensacions i resultats del test que li he fet durant les darreres setmanes a una de les sabatilles que estan cridades a ser les més venudes de la casa francesa Salomon, les S/LAB ULTRA.

Són una novetat d’aquest 2018 que ja han estat provades en carrera per alguns corredors internacionals de l’equip Salomon i a més han estat dissenyades amb l’ajuda del tri-campió de l’UTMB François d’Haene. És una sabatilla que té una gran rendiment per a la majoria de terrenys i que on més profit els hi traureu és en curses de llarga distància. L’us d’aquest calçat va destinat per a tots els corredors, tot i que els de més de 75 quilos gaudiran del seu amortiment i protecció extra.

  • Com sempre començaré per una descripció de com són i que us trobareu quan les tingeu a les vostres mans i als vostres peus.

· Tota l’estructura de la sabatilla que envolta el peu està fet d’una sola peça sense costures amb el sistema Sensifit. Per la part més externa hi ha una mena de dos nervis a cada banda fets d’un tipus de gomes que s’assemblaria a la silicona flexible. Un parell estan a la meitat del peu i l’altra parell molt més aprop del turmell, com si fos una mà que envoltés el peu. La seva funció és abraçar-lo, per a que quedi millor subjecte a la sabatilla, sense pressionar en excés però evitant el moviment del peu a dins. La sabatilla és ampla ja que la funció principal són les ultres de molts quilòmetres, això significa que els peus s’inflaran. Aquest nou invent de Salomon farà que el peu no es mogui durant els primers quilòmetres i que el peu no vagi pressionat en el darrer tram de cursa.

· L’entresola està formada per una lamina Profeel Film que donarà estabilitat i dinamisme a tota la sabatilla. A més també està formada per la l’EnergyCell+ i EnergySafe que donaran amortiment i protecció extra, sobretot en la part del taló.

· Tenen protecció de goma a la part davantera i a la puntera. Així avitarem el dolor quan xutem qualsevol obstacle que ens trobem al camí.

· El sistema Quicklace ha estat millorat. És molt més suau i el cordill sobrant es guarda per la part superior de la llengüeta, una altra de les novetats.

· La sola és de la casa Contagrip, ja típica en Salomon, però el compost utilitzat és resistent a l’abrassió, amb un taquejat abundant i a mig camí entre una sabatilla normal i una SoftGround. D’aquesta forma tenim sabatilla per a 600 o més quilòmetres i per a una gran varietat de terrenys.

· Tenen una plantilla Othorlite esponjosa i toveta que s’adapta perfectament al peu i que la seva construcció en forma de cel·les allibera la calor sobrant del peu evitant els punts calents.

· El pes és de 359 grams per a un 46 2/3. No són les més lleugeres de la família S/LAB, però si volem córrer molts quilòmetres i anar segurs necessitem una protecció extra. Tot i això en carrera els grams extres no es noten i podrem córrer a un bon ritme durant hores.

  • Explico quines són les meves sensacions amb les Salomon S/LAB Ultra als peus.

· El primer que he notat quan me les he calçat per primer cop és comoditat absoluta. La part interna del taló no està recoberta d’escuma, sinó d’una meva de goma tova que s’adapta a la perfecció. Per posar-me-les les he de destensar gairebé del tot i així el peu entra amb facilitat. El sistema Quicklace funciona perfectament i ha sigut fàcil guardar el cordill restant a la butxaca per la part superior.

· Durant els primers quilòmetres ja notes que portes una mena de matalàs als peus. No notes el pes extra i notes lleugeresa, agilitat i reacció ràpida en cada trepitjada. Ja intueixes que t’ho passaràs bé amb elles als peus! No calen fer gaires quilòmetres per competir amb elles, són tan flexibles i s’adapten tan ràpid als peus que no calen gaire rodatge.

· Saben que porten tant protecció a l’entre-sola, he anat a buscar zones amb pedres per veure que passava amb els impactes. He de dir que l’EnergyCell+ i l’EnergySafe funcionen perfectament i tot i que notes les irregularitats del terreny no fan mal a les plantes dels peus. Tenen un equilibri molt ben trobat.

· Ja he dit que no són les més lleugeres, però tot el chasis és tan flexible i la lamina Profeel Film de l’entresola aporta una reacció molt ràpida. Això significa que el temps entre l’aterratge i la següent passa es pot fer ràpid. Dona igual si aterres amb el mig peu o amb el taló. Estan preparades per a persones amb pitjor tècnica de carrera.

· Es nota molt l’amortiguació, sobretot a la zona del taló, dona seguretat i fa que les cames pateixin menys. Això significa que trigarem més quilòmetres en tenir mal als quàdriceps, isquios, bessons, etc.

· Les he provat en terrenys compactes i secs, en pista forestal i corriol poc tècnic i també amb terreny tou després de pluges i amb en fang. Funcionen perfectament en tots els tipus de terrenys, en tots he anat segur i en tots he pogut córrer. Únicament quan m’he trobat un excés de fang he patit més del compte i l’evacuació del fang de la sola pot trigar una mica. Penseu que en una ultra trobarem tot tipus de terrenys, i que tot i que el terreny compacte i trepitjat és el seu favorit, en d’altres tipus de terreny anireu segurs i no patireu. L’únic terreny més complicat seria les tarteres molt descompostes o els terrenys amb un fang tou i llis.

  • Aquestes són les meves conclusions:

· Aquestes Salomon S/LAB Ultra estan destinades per a tots els corredors que vulguin fer distàncies superiors a la Marató, tot i que respondran perfectament en qualsevol distància. Si podeu tenir diverses sabatilles aquestes les dedicaria exclusivament per competicions i entrensments de llarga distància. Aniran bé per a corredors de tots els pesos, però qui més suc els hi trauran seran els de pes mig i alt, és a dir de 75 quilos en amunt. Els corredors molt lleugers tenen algun opció més lleugera, tot i que gaudiran amb aquestes S/LAB Ultra.

· En ultres tipus Ultra Pirineu, UTMB o similars és on millor es defensen i on veureu que amb el pas de la haureu fet una bona elecció.

– Son unes sabatilles amb una gran durabilitat comptant que són de la familia S/LAB. Crec que uns 600 quilòmetres els fareu amb total seguretat. 

  • Us deixo un vídeo on les podreu veure en acció.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: