Enviat per: xalujas | 04/05/2018

Test Suunto Spartan Ultra

Ara fa un any vaig fer el test al rellotge Suunto Spartan Sport, i avui us porto un altre model d’aquesta casa finlandesa, el Suunto Spartan Ultra. Aquest model Ultra té algunes diferències notables amb el model Sport que en aquest article intentaré desgranar.

El Suunto Spartan Ultra és un rellotge GPS que podreu fer servir en 80 esports diferents, cadascun d’ells amb paràmetres específics i configurables. Té una pantalla tàctil i a color que podreu fer anar inclús durant l’activitat, a més de tres botons que us ajudaran a moure-us pels diferents menús i pantalles. Té una brúixola i un sensor baromètric amb FusedAlti que ofereix una informació d’altitud més precisa, a més d’una alarma de tempesta. Per a tots aquells que us agraden els esports aquàtics que sapigueu que també és submergible fins a 100 metres. El bisell és d’acer inoxidable amb un vidre de safir molt resistent, la corretja és de silicona i s’adapta perfectament a tots els canells i la carcassa és de poliamida. Tot aquest rellotge només pesa 73 grams.

IMG_6908

– BATERIA
La duració de la bateria dependrà de l’ús que li donem. Si utilitzem el GPS amb una freqüència de posicionament d’un segon, podem tenir bateria fins a 18 hores, mentre que si utilitzem l’estalvi d’energia i la freqüència del GPS l’augmentem, podrem fer servir el Spartan Ultra fins a 140 hores. Per carregar la bateria utilitzarem l’adaptador USB que inclou la caixa i la connexió amb el rellotge es fa a través d’un sistema imantat amb 4 pius metàl·lics. D’aquesta forma podrem carregar el rellotge mentre fem una ultra si portem una bateria portàtil.

– CONFIGURACIÓ I PERSONALITZACIÓ
Un cop ens adaptem als menús, no trigarem gaire a configurar-lo. A més si el connectem a un PC o MAC a través del programa Suuntolink podrem actualitzar el software i modificar els paràmetres a través de la web de movescount.com. A través de la web podrem triar quins esports fem normalment i podrem triar quines pantalles predeterminades utilitzarem, o les podrem personalitzar en cada moment. Per exemple ritme, velocitat, freqüència cardíaca, altitud acumulada, altura, temps i una infinitat de valors i mitjanes més. També podrem configurar l’esfera del rellotge que veurem quan el tinguem en repòs. De fet, no hi haurà dos Suunto Spartan Ultra iguals.

– FUNCIONS
Té moltíssimes funcions i per a fer-ho més amè us destacaré les que personalment més m’han cridat més l’atenció:

Començo pel seu sistema de navegació GPS I GLONASS. Gràcies a les potents antenes, que estan repartides al voltant del rellotge i que ens tindrà localitzats en qüestió de segons, tenim una pantalla en tots els esports, amb el nom de molles de pa. Així veiem quin recorregut hem fet i si ens perdem, podrem tornar pel mateix camí. També podrem carregar rutes i punts d’interés a través de movescount.com i seguir-les mentre sortim a la muntanya. Així anirem segurs en tot moment.

Si comprem un Spartan Ultra amb el pulsómetre, podrem entrenar a partir de les zones de freqüència cardíaca, sabrem les calories que cremem, el Peak Training Effect, que és una mesura per saber com de dur ha sigut l’entrenament i el temps de recuperació entre sessions.

Podrem programar entrenaments a través de movescount.com i així sabrem que ens toca fer abans de començar cada dia. Així podrem arribar al nostre objectiu ben preparats.

També podrem programar els intervals i series abans de començar un entrenament amb el seu respectiu temps de descans entre sèries.

En el mateix Spartan Ultra veurem la càrrega d’entrenaments amb un resum dels darrers 30 dies amb anàlisis més complets i tendències de càrrega a la web de movescount. Podrem consultar el descans i la recuperació afegint les sensacions de cada entrenament un cop acabem i podrem dir-li les hores que dormim cada dia per a saber com va la nostra recuperació.

Acabaré les funcions més interessants afegint que podrem fer servir el Suunto Spartan Ultra com a smartwach, és a dir, veurem i notarem amb una vibració les notificacions del nostre smartphone connectat via Bluetooth, veurem també les calories que cremem i les passes que fem cada dia podent posar objectius diaris. També via Bluetooth el connectarem a l’APP Movescount per a IOS i Android per poder passar els nostres entrenaments de forma senzilla i còmode.

– ENTRENAMENT
És molt senzill la seva manipulació, ja sigui a través de la seva pantalla tàctil o a través dels tres botons que tenim. Podrem accedir als menús i a les diferents pantalles ja sigui desplaçant el dit amunt i avall o a la dreta i a l’esquerra. Si suem o plou i la pantalla es mulla no la podrem fer servir amb comoditat, llavors necessitarem els botons per moure’ns pel rellotge sense cap problema. Els botons funcionen amb molta precisió i són molt suaus. La pantalla té una gran resolució i la veurem amb facilitat inclús amb molta il·luminació diürna. Podrem triar entre el fons clar o fosc.

– MOVESCOUNT
A través de la web tenim totes les funcions configurables del Spartan Ultra, totes les dades personals i corporals, les dades de cada entrenament, totes les nostres rutes més l’opció de trobar-ne d’altres membres de movescount, planificar entrenaments i trobar plans d’altres esportistes. No us ho acabareu pas. També podreu connectar movescount amb altres xarxes com per exemple Strava.

Aquest potent rellotge va destinat sobretot a esportistes que els agradin els entrenaments o competicions de llarga duració, que vulguin tenir dades exactes i precises de tots els paràmetres. És ideal per a corredors, triatletes, nadadors, muntanyencs i evidentment també es pot fer servir dins del gimnàs. I com que té un disseny molt xulo i elegant el podreu fer servir per al dia a dia sense cap mena de problema.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: