Enviat per: xalujas | 03/11/2017

TEST SABATILLES SALOMON S-LAB SENSE ULTRA


Us vull explicar els resultats al test que els hi he fet a les noves sabatilles de Salomon, les S-LAB SENSE ULTRA. El laboratori del test ha sigut l’Ultra Pirineu i els seus exigents 110 quilòmetres i 6700 metres de desnivell positiu.

Foto: Siscu Olmos

 

Per començar explicaré que aquestes sabatilles són la fusió del model S-LAB SENSE amb l’amortiguació i protecció necessaries per ser utilItzades per una gran ventall de corredors amb la lleugeresa de les sabatilles S-LAB. Si la familia de les SENSE estan pensades per a corredors lleugers i amb una gran tècnica de carrera i, a més, la seva dirabilitat era força reduïda, aquestes SENSE ULTRA estan pensades per a corredors més pesats, amb una tècnica de carrera més justa i la durabilitat augmenta considerablement.


El pes d’aquestes sabatilles per a una talla 46 2/3 es de 333 grams. La diferència principal amb les SENSE 6 és la protecció extra que té a la sola i l’escuma extra que té a la part interior. La goma de la sola és Premium Wet Traction de la casa Contagrip. És una sola ideal per multitud de terrenys i sobretot en terrenys humits. El tac té una prominència de 3mm. 

La tecnologia Endofit fa que la sabatilla s’adapti al peu a la perfecció des del primer quilòmetre que ens les calcem. Evidentment el sistema de llaçada és el ja conegut Quicklace amb una butxaqueta a la llengüeta per guardar els cordons que sobren. En aquest cas, la plantilla interior és més gruixuda que la de les seves germanes SLAB. 

Al ser una sabatilla per curses llargues i ultres, ja tenim amortiguació extra dins de la propia sabatilla. La part superior està feta d’una malla transpirable de secat ràpid i nylon per tenir més resistència a l’abrasió.


La sensació que vaig tenir el primer cop que me les vaig posar va ser de comoditat absolutat, com si la sabatilla hagués estat feta expressament per a mi. Ben encoixinada per l’interior i quan me les vaig lligar tota la sabatilla va abraçar el meu peu de forma ferma. Vaig notar ràpidament l’amortiguació del taló i la lleugeresa típica d’una sabatilla SLAB. Quan vaig sortir a còrrer el primer dia vaig fer uns 30 quilòmetres per rodar-les una mica de cara a l’Ultra Pirineu, i vaig al·lucinar amb la tracció que tenien. En terra tou i una mica enfangat s’agafaven amb seguretat i en roca seca i humida també s’agafen molt bé.


A l’Ultra Pirineu van ser les sabatilles que vaig utilitzar, i va ser una de les millors eleccions que vaig pendre. Els hi vaig treure tot el suc possible. En pujada anava lleuger i sense relliscades. En baixades anava segur i quan es complicava la baixada amb terra tou i enfangat és quan més segur anava. On altres corredors relliscaven i patien, jo anava segur i guanyant terreny. Quan la zona era més planera i podia còrrer les sabatilles responien molt bé, amb facilitat per a la flexió i podent portar ritmes més elevats i en cap cas tenia sensació de sabatilla pesada. La protecció a la planta del peu també la vaig notar. Vaig començar tocat dels metatarsos del peu esquerra, i vaig acabar sense més dolor de l’habitual. Vaig notar molt poc les pedres durant els quilòmetres. El sistema Quicklace va funcionar perfectament, i mai es vam afluixar i van mantenir el peu ven ferm dins de la sabatilla, inclús durant les baixades. La puntera també està protegida amb una mena de goma i evita que si xutem una pedra o una branca no ens fem mal a la punta del peu. La part superior és fina i lleugera però a la vegada densa per tenir més durabilitat a la flexió del peu. De moment les sabatilles tenen més de 150 quilòmetres i estan com el primer dia, una mica més brutes però sense gaire síntomes de desgast. Crec que aguantaran bé fins als 500 quilòmetres, més del doble del que duren les seves germanes SLAB SENSE.


Si correu ultra trails, maratons o feu tirades molt llargues aquestes són les sabatilles ideals, i a més per a la majoria de corredors, inclús amb pes per sobre dels 75 quilos.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: